RUP Lokaal bedrijventerrein

Situering

Langs de N70 aansluitend op het bedrijventerrein van Lokeren (en in de directe omgeving van Ruiter) wordt voorzien in de ontwikkeling van een kleinschalig lokaal bedrijventerrein.

Omschrijving

De gemeente wenst, in een overwogen en gestructureerde strategie, een lokaal bedrijventerrein van 5 ha te realiseren, beheerd door een openbare instelling, bestemd voor lokale bedrijven die zich nu of later wensen te herlokaliseren en voor lokale bedrijven die in een ambachtszone wensen te starten. Door de selectie van de hoofddorpen in het buitengebied geeft de Provincie Oost-Vlaanderen aan waar nieuwe lokale bedrijventerreinen nog zouden kunnen gerealiseerd worden. Voor Waasmunster komt enkel het hoofddorp Waasmunster in aanmerking. Na een voorstudie en eerste voorontwerp van het ruimtelijk uitvoeringsplan heeft het College van Burgemeester en Schepenen beslist om op deze locatie geen bijkomend bedrijventerrein te realiseren. De plancontour werd verkleind tot de bestaande Flandriasite en drie zonevreemde kleinhandelszaken.

File 3076File 3077

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stand van zaken

Het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan 'Lokaal bedrijventerrein' werd als greenfieldontwikkeling gekoppeld aan de brownfieldontwikkeling van de site 'Desso' door de hogere overheden. Dit heeft tot gevolg dat het dossier lange tijd heeft stilgelegen. Daarenboven wenst de gemeente in eerste instantie een Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan 'Zonevreemde bedrijven' op te maken voor het grondgebied van Waasmunster.

© Interwaas 2009 - Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas - Tel: 03 780 52 00 - Fax: 03 780 52 09 - info (at) interwaas.be - Webdesign Pure Sign