RUP Herziening Bazel-Centrum

Situering

File 3191Het plangebied van dit RUP is gelegen in de dorpskern van Bazel en bestaat uit enkele deelgebieden: 

  1. de Weispoel (binnengebied Kruibekestraat – Kerkstraat – Weispoel); 
  2. Kruibekestraat nr. 4; 
  3. Koningin Astridplein + Dorpsstraat; 
  4. het achtergebied van de woningen in de Lamperstraat nabij het kasteel Wissekerke (voormalige moestuin kasteel);
  5.  hoekperceel Rupelmondestraat - Parklaan 

Omschrijving 

 

Het Gemeentebestuur wenst de woonfunctie van de kern te versterken en tegelijk de toeristische, dorpse sfeer te ondersteunen. Verder wenst men ook meer flexibiliteit toe te laten in de verdere ontwikkeling van betreffende delen en tegelijk de ruimtelijke kwaliteit te bewaken. Het kerkplein wenst men te ontlasten door de parkeervoorzieningen naar het achtergebied van de Lamperstraat te verplaatsen. De bebouwing rond het kerkplein en de Dorpstraat heeft een waardering op vlak van onroerend erfgoed gekregen wat de basis vormt voor de mogelijk ontwikkelingen die in het RUP worden voorzien.

Het Gemeentebestuur wenst de woonfunctie van de kern te versterken en tegelijk de toeristische, dorpse sfeer te ondersteunen. Verder wenst men ook meer flexibiliteit toe te laten in de verdere ontwikkeling van betreffende delen en tegelijk de ruimtelijke kwaliteit te bewaken.

© Interwaas 2009 - Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas - Tel: 03 780 52 00 - Fax: 03 780 52 09 - info (at) interwaas.be - Webdesign Pure Sign