Erfgoedcel Waasland

File 33In 2005 sloten de Wase gemeenten en Interwaas een samenwerkingsovereenkomst af met de Vlaamse Gemeenschap voor de ontwikkeling van een beleid voor immaterieel en roerend erfgoed in het Waasland. 

De samenwerkingsovereenkomst resulteerde in de oprichting van de Erfgoedcel Waasland, de eerste intergemeentelijke cultureel-erfgoedcel in Vlaanderen en onderdeel van Interwaas. Naast financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap ontvangt de cultureel-erfgoedcel ook werkingsmiddelen van de negen Wase gemeenten (Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster). De moederorganisatie Interwaas zorgt voor huisvesting. 

Enerzijds ontwikkelt de Erfgoedcel Waasland in samenwerking met de Wase erfgoedorganisaties en gemeentebesturen allerhande projecten voor het publiek. M.a.w. de cultureel-erfgoedcel wil zo veel mogelijk Waaslanders warm maken voor het rijke erfgoed in het Land van Waas. Anderzijds biedt de cultureel-erfgoedcel ondersteuning aan alle enthousiaste erfgoedvrijwilligers en erfgoedprofessionals. Ze gaat samen met hen op zoek naar hoe de zorg voor en de ontsluiting van het roerende erfgoed uit het Waasland kan gebeuren. 

De Erfgoedcel Waasland:

  • zorgt mee voor de uitwisseling van kennis en ervaring over cultureel-erfgoed;
  • realiseert erfgoedprojecten in samenwerking met de verenigingen en gemeentebesturen in het Waasland;
  • geeft advies over cultureel-erfgoed;
  • geeft subsidies ter ondersteuning van projecten en publicaties over cultureel-erfgoed in het Waasland;
  • bevordert de samenwerking in het Wase cultureel-erfgoedveld;
  • beheert de Erfgoedbank Waasland;

en dit steeds in samenwerking met de erfgoedorganisaties en gemeenbesturen in het Waasland. Lees meer over de Erfgoedcel Waasland in hun voorstellingsfolder of op hun website.

BijlageGrootte
Voorstellingsfolder Erfgoedcel Waasland (pdf)2.08 MB

© Interwaas 2009 - Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas - Tel: 03 780 52 00 - Fax: 03 780 52 09 - info (at) interwaas.be - Webdesign Pure Sign