Wegmarkeringen

File 2165Jaarlijks brengt Interwaas zo’n 18.000 m² wegmarkeringen aan. Interwaas wil die dienstverlening aan de Wase gemeenten op hetzelfde hoge niveau houden. Dat kan alleen dankzij een goede ploeg, modern materiaal en door in te spelen op nieuwe noden.

Thermoplastische wegmarkeringen

Sinds maart 2009 brengt Interwaas naast klassieke verfmarkeringen ook voorgevormde thermoplastische wegmarkeringen aan. Die markeringen in kunststof worden kant-en-klaar geleverd en met een gasbrander op de weg gekleefd. Ze zijn duurzamer dan wegmarkeringen in verf, want ze gaan 3 tot 6 keer langer mee. Omdat ze minder frequent moeten vernieuwd worden, zorgt dit voor minder verkeershinder. Het aanbrengen van thermoplastische wegmarkeringen is bovendien ook minder weersafhankelijk dan het aanbrengen van verf.

Voor kleinere oppervlakten, bijvoorbeeld specifieke tekens zoals snelheidsbeperkingen, haaientanden, richtingaanduidingen en mindervalidensymbolen, zijn thermoplastische wegmarkeringen een waardevol alternatief. Het gebruik van verschillende kleuren in de markeringen is mogelijk. Welke markering financieel het meest interessant is, moet geval per geval bekeken worden. Interwaas raadt bij de aanleg van nieuwe wegen het eerste jaar een markering in verf aan, zodat de markeringen nog bijgestuurd kunnen worden. Bij de vernieuwing van vroegere markeringen en bij herasfaltering is de verkeersdrukte bepalend. Omdat thermoplastische wegmarkeringen langer meegaan, is het gebruik ervan aan te raden op drukke wegen.

Koudeplast techniek

In 2015 is Interwaas ook gestart met het toepassen van de koudeplast techniek: tweecomponentenverf met dezelfde levensduur als thermoplastische wegmarkeringen wordt manueel in vorm gebracht op het wegdek.

© Interwaas 2009 - Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas - Tel: 03 780 52 00 - Fax: 03 780 52 09 - info (at) interwaas.be - Webdesign Pure Sign