Grensregio Waasland erkend als LEADER-gebied

File 2634Interwaas nam een trekkersrol op in de erkenning van Grensregio Waasland tot LEADER-gebied en stelde daartoe een Lokale Ontwikkelingsstrategie op. Naast het uitwerken van een Lokale Ontwikkelingsstrategie moest ook een Plaatselijke Groep gevormd worden die de verantwoordelijkheid en bijhorende financiële middelen krijgt om samen een visie voor het gebied uit te denken en vorm te geven. De Plaatselijke Groep van Grensregio Waasland is een samenwerkingsverband tussen publieke en private actoren binnen de gemeenten Beveren, Kruibeke, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Stekene en Wachtebeke.

LEADER is een Europees investeringsprogramma dat de leefbaarheid op het platteland wil verbeteren door binnen afgebakende gebieden lokale initiatieven en samenwerking tussen lokale actoren te ondersteunen. De helft van de financiële middelen komt vanuit de Europese Unie, terwijl Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen instaan voor de andere helft.

 

Meer informatie

Meer info over LEADER vind je op www.plattelandsloket.be.

Wil je op de hoogte gehouden worden als de Plaatselijke Groep van Grensregio Waasland een nieuwe oproep lanceert? Laat dan je gegevens achter via het formulier op de website van de Provincie Oost-Vlaanderen

Voor meer informatie over het LEADER-gebied Grensregio Waasland kan je ook steeds terecht bij de projectcoördinator Andy Bourriez op het nummer 03 780 52 34 (enkel op dinsdag en woensdag) of via e-mail naar andy.bourriez (at) oost-vlaanderen.be.

BijlageGrootte
Goedgekeurde projecten LEADER-gebied Grensregio Waasland 2016 (pdf)264.54 KB

© Interwaas 2009 - Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas - Tel: 03 780 52 00 - Fax: 03 780 52 09 - info (at) interwaas.be - Webdesign Pure Sign