Lieven Dehandschutter verkozen tot nieuwe voorzitter van Interwaas

Don, 14/04/2016
Voorzitterswissel Interwaas 2016

Op 13 april 2016 verkoos de Raad van Bestuur van Interwaas een nieuwe voorzitter. Remi Audenaert, voormalig burgemeester en voorzitter van de Gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas, gaf de fakkel door aan Lieven Dehandschutter, burgemeester van Sint-Niklaas.

Lieven Dehandschutter zal de volgende drie jaar de koers van Interwaas bepalen. “Ik wil mijn voorganger bedanken en feliciteren met het voorbeeldige werk dat is geleverd. Gedurende de 27 jaar dat ik in de Gemeenteraad van Sint-Niklaas zetel, heb ik de enorme evolutie van Interwaas, zowel op kwantitatief als kwalitatief vlak, van dichtbij kunnen opvolgen. Zo heeft Interwaas de voorbije jaren een sterke diversificatie in haar werkdomeinen doorgevoerd. Tien werkdomeinen werden uitgeschreven in een strategisch meerjarenplan 2013-2018 dat ik tot een goed einde wil brengen. Om er één hoogtepunt van mijn voorganger uit te halen, wil ik het project Waasland Klimaatland aankaarten. De negen Wase gemeenten, Provincie Oost-Vlaanderen en Interwaas zijn de uitdaging aangegaan om hun CO2-uitstoot tegen 2020 met 20% te reduceren. Een sterke ambitie, maar als openbaar bestuur hebben we een voorbeeld- en pilootfunctie om de gezinnen en bedrijven op ons grondgebied de goede weg te leiden.”

Het nieuwe voorzitterschap betekent geen afscheid van Remi Audenaert. Hij blijft in de Raad van Bestuur en het Directiecomité van Interwaas zetelen als ondervoorzitter.

© Interwaas 2009 - Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas - Tel: 03 780 52 00 - Fax: 03 780 52 09 - info (at) interwaas.be - Webdesign Pure Sign