Wat gebeurt er als ik een aflossing te laat betaal?

Het is van het allergrootste belang dat je geen aflossingen te laat betaalt. Het gaat hier immers om een zeer goedkoop krediet dat over een lange termijn gespreid is. De maandelijkse aflossingen zijn niet groot, voor de kleinere investeringen zijn ze echt klein en zelfs in bepaalde gevallen duidelijk minder dan de besparing die je maakt op je energiefactuur. Het missen van een aflossing zorgt immers voor een aangetekend schrijven op jouw kosten!

Bovendien beginnen er dan verwijlintresten te lopen en die zijn hoger dan de normale intresten. Neem dus zeker een domiciliëring, dan ben je zeker dat je steeds op tijd het juiste bedrag betaalt. Als je drie maanden te laat betaald hebt, zijn Interwaas en het FRGE wettelijk verplicht om dat door te geven aan de CKP, de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (dit gebeurt automatisch door de computer zonder enige menselijke tussenkomst). En zo kom je op de 'zwarte lijst’ terecht.

Opgelet, dat geldt voor alle kredieten die je maandelijks moet aflossen en die niet hypothecair zijn! Nogmaals, neem dus een domiciliëring, dan ben je zeker dat je steeds op tijd het juiste bedrag betaalt.

terug

© Interwaas 2009 - Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas - Tel: 03 780 52 00 - Fax: 03 780 52 09 - info (at) interwaas.be - Webdesign Pure Sign