BiblioWaas lanceert nieuw poëzieproject voor de lagere scholen in het Waasland

Op dinsdag 3 oktober 2017 gaat BiblioWaas van start met een nieuw project ‘Poëzie hangt in de lucht’ voor de tweede graad van het lager onderwijs in het Waasland. Al 181 leerkrachten engageerden zich om samen met hun 3.421 leerlingen in te stappen in dit poëzieproject. BiblioWaas bereidde een cultureel educatief pakket voor om op een speelse manier met poëzie aan de slag te gaan in de klas in de aanloop naar Gedichtendag 2018 en de Poëzieweek 2018.

Startschot door Geert De Kockere

Dichter en schrijver Geert De Kockere (www.geertdekockere.be) geeft de aftrap van het BiblioWaas poëzieproject ‘Poëzie hangt in de lucht’. Op dinsdag 3 oktober 2017 geeft hij een lezing rond ‘poëzie in de klas’ om de Wase leerkrachten te inspireren. Ook blikte elke Wase bibliotheek een filmpje in waarin Geert De Kockere de bib van haar poëtische kant laat zien en tips meegeeft om met telkens een ander gedicht uit zijn nieuwe bundel de wereld van de poëzie in te duiken.

Vervolgtraject

Na de herfstvakantie gaan de leerkrachten aan de hand van de filmpjes met Geert De Kockere in hun klas aan de slag met poëzie gedurende negen opeenvolgende weken. Zo maken de leerlingen niet alleen kennis met poëzie, maar ook met de negen Wase bibliotheken (Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse en Waasmunster) die samenwerken onder de naam BiblioWaas. Op Gedichtendag op donderdag 26 januari 2018 volgt een tiende filmpje met een speciaal voor BiblioWaas geschreven gedicht. In het filmpje wordt ook bekendgemaakt welke twee klassen tijdens de poëzieweek van 15 tot 31 januari 2018 Geert De Kockere in hun klas mogen ontvangen voor een heus poëziespektakel.

Uitnodiging persmoment

De pers is van harte welkom op het poëtische inspiratiemoment met Geert De Kockere op dinsdag 3 oktober 2017 om 18 uur in het Cultureel Centrum van Lokeren, Kerkplein 5, 9160 Lokeren. Onthaal met broodjes start om 17 uur.

© Interwaas 2009 - Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas - Tel: 03 780 52 00 - Fax: 03 780 52 09 - info (at) interwaas.be - Webdesign Pure Sign