Erfgoedcel Waasland lanceert nieuwe website

Vandaag lanceert de Erfgoedcel Waasland haar nieuwe website www.erfgoedcelwaasland.be. Deze website onderging een grondige metamorfose, op maat van de bezoeker en geschikt voor mobiel gebruik. Analyses van statistieken en gebruikersonderzoek vormden de basis. Voor de uitbouw van de website zocht de Erfgoedcel Waasland een bedrijf dat hen op vrijwillige basis wou ondersteunen. Incendiary uit Gent, een pas gestart bedrijf dat websites bouwt, zocht projecten waarmee ze zichzelf op de kaart konden zetten en nam de opdracht met enthousiasme aan.

Samenwerking met Incendiary uit Gent

Frederik Moreau en Kristof Vanmunster van Incendiary: “We hebben er een boeiend traject en fijne samenwerking met de Erfgoedcel Waasland op zitten. Het resultaat is een dynamische, gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website die zich aanpast aan de grootte van je scherm. Wij kunnen de website van de Erfgoedcel Waasland in ons portfolio opnemen en als referentie gebruiken om ons verder te profileren als een betrouwbare partner in het bouwen van een wervende, vloeiende en gestructureerde website die gloeit met de kracht van jouw boodschap, gevisualiseerd.”

Bezoeker bepaalt de inhoud

De bezoeker van de website staat centraal. Het gebruik van de vorige website werd geanalyseerd om inzicht te krijgen in welke informatie belangrijk is. Zo werd bepaald welke thema’s centraal moeten staan, om ervoor te zorgen dat de bezoeker snel de informatie vindt die hij of zij nodig heeft. 

De navigatie van de website werd ingekort en bestaat nog uit vijf hoofdonderdelen:

  1. Waas erfgoedveld: welk erfgoed is er in het Waasland?
  2. Subsidies: welke subsidies kan je aanvragen bij de Erfgoedcel Waasland?
  3. Ondersteuning: op welke manier geeft de Erfgoedcel Waasland ondersteuning aan projecten? 
  4. Projecten: met welke projecten houdt de Erfgoedcel Waasland zich bezig? 
  5. Educatie: welke erfgoedinformatie is relevant voor het onderwijs en wat kan de Erfgoedcel Waasland voor hen betekenen?

© Interwaas 2009 - Lamstraat 113 - 9100 Sint-Niklaas - Tel: 03 780 52 00 - Fax: 03 780 52 09 - info (at) interwaas.be - Webdesign Pure Sign